Volledig scherm
Fotomontage, over de situatie zoals die bij Betuwe Express er uit zou komen te zien. © Erik van 't Hullenaar

Maximaal twee reclamemasten per bedrijventerrein in Overbetuwe

ANDELST/ ELST - Op de grote, langs snelwegen gelegen bedrijventerreinen in Overbetuwe, mogen maximaal twee hoge reclamezuilen komen. Dat laat de gemeente Overbetuwe weten naar aanleiding van een verzoek van Betuwe Express om een reclamemast te mogen plaatsten.

Langs de Poort van Midden Gelderland in Heteren staan er al twee; op De Schalm in Andelst eentje. Dat betekent dat er op De Schalm nog eentje bij kan. En op de Aam/Merm in Elst en het gloednieuwe Park 15 bij Oosterhout elk nog twee stuks. De masten zijn doorgaans zo'n 30 meter hoog.

Teleurstellen
De discussie moest gevoerd worden, nadat Betuwe Express in Herveld had verzocht om een reclamemast te mogen plaatsen. Het busbedrijf is weliswaar pal langs de A15 gevestigd, maar niet op een groot bedrijventerrein; zoals iets verderop De Schalm. Daarom denkt wethouder Jan van Baal ook dat hij Betuwe Express zal moeten teleurstellen. „Dergelijke palen zijn echt gerelateerd aan grote bedrijventerreinen.”

Sandwichborden
Overbetuwe voert ook een nieuw beleid voor sandwichborden in. Deze tijdelijke hard-kartonnen of plastic borden rond lantaarnpalen gaan geëxploiteerd worden door een extern bedrijf. Daardoor komen de borden in een frame en zal de uitstraling fraaier worden.

Betuwe