Volledig scherm
PREMIUM
De Klimboom verliest eind dit schooljaar zijn onderwijsfunctie. © Erik van 't Hullenaar

Meerderheid kiest voor woningbouw op locatie Klimboom

HETEREN - Basisschool De Klimboom fuseert met De Haafakkers en het gebouw van de Klimboom verliest eind dit schooljaar zijn functie. Wat te doen, vroegen wij op onze site. Op de kop af 407 mensen stemden. Met een ruime meerderheid voor woningbouw. 

Sloop en vervangende woningbouw. Dat heeft met 46 procent van de 407 uitgebrachte stemmen de absolute voorkeur in Heteren.

Toch wil 24 procent het pand behouden en het een sociale functie geven voor het dorp. Een grote speeltuin voor het dorp eindigt met 15 procent op nummer drie.

,,Ja natuurlijk willen wij daar een rol in spelen”, zegt directeur Ruud Maatman van de Woningstichting Heteren. Volgens Maatman geeft de uitslag van de poll precies aan waar Heteren behoefte aan heeft.

,,Als er daar in de toekomst sprake is van woningbouw willen wij daar de woningen die onder de (sociale) huursector vallen graag voor onze rekening nemen. We hebben als woningstichting geregeld overleg met de gemeente en daar zullen we die wens ook nadrukkelijk onder de aandacht brengen”, zegt Maatman.

Volledig scherm
Van de 407 stemmers koos een meerderheid voor sloop en woningbouw © dG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe