Volledig scherm
PREMIUM
De zorglocatie van Dunya aan De Kist in Elst © Streetview

Menzis grijpt in en brengt kwetsbare ouderen uit Elst veilig onder in de regio

UPDATEARNHEM/ELST - De acht voormalige patiënten van zorginstelling Dunya in Elst zijn de afgelopen dagen overgebracht naar vier verschillende zorginstellingen elders in de regio. Die actie was nodig omdat op de locatie in Elst niet langer zorg kon worden geboden. Dunya heeft ook een vestiging in Arnhem. Die is, na aanvankelijke betalingsproblemen, nog open.  

Zorgverzekeraar Menzis heeft de regie gepakt in deze volgens woordvoerder Joeri Veen uitzonderlijke situatie. ,,Het komt vaker voor dat er boedelbeslag wordt gelegd bij een onderneming. Maar we hebben het hier niet over een fietsenzaak, maar over de gezondheid van zeer kwetsbare mensen. Het is onze primaire taak om de continuïteit van de gezondheidszorg te waarborgen en die was hier in het geding. Daarom is er in overleg met de familie voor alternatieve zorglocaties gekozen. Vier verschillende instellingen in de regio hebben bedden beschikbaar gesteld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe