De Sticht 4WDCare uit Valburg verzamelde de afgelopen maanden allerhande spullen voor Bosnië.
Volledig scherm
De Sticht 4WDCare uit Valburg verzamelde de afgelopen maanden allerhande spullen voor Bosnië. © Gerard Burgers

Met 13 ton hulpgoederen in een stoet van Valburg naar Bosnië

VALBURG - De vrijwilligers van de Stichting 4WDCare uit Valburg zijn begonnen aan hun tocht naar Bosnië. Twintig mensen zijn met 13 ton aan hulpgoederen vertrokken uit Valburg. Het is dit jaar 20 jaar geleden dat het eerste ‘Bosnië Transport’ naar voormalig Joegoslavië afreisde. 

4WDCare uit Valburg is een stichting die zich al sinds de oorlog in voormalig Joegoslavië inzet voor inwoners van het huidige Bosnië. Hans Saris, Jolande Cornelissen en Petra Munsterman vormen het bestuur van de stichting die één keer per jaar afreist om hulpgoederen te brengen.

Die worden het jaar daarvoor ingezameld en verwerkt in gebouw De Lier in Valburg, waarna vrijwilligers de kleding en andere dagelijks nodige gebruiksgoederen gaan brengen. Daarbij worden ter plekke arme gezinnen rechtstreeks geholpen.

Tien aanhangers vol

Dit jaar gaat het om tien aanhangers vol goederen, die met evenzoveel auto's bemand door twintig chauffeurs naar Bosnië rijden. 13 ton aan hulpgoederen gaan mee, net als een ingezameld bedrag van 6800 euro dat daar aan projecten voor de lokale bevolking kan worden uitgegeven.

De reis van Saris, inclusief een bezoek aan de lokale projecten, duurt negen dagen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe