Volledig scherm
PREMIUM
Een groep Poolse soldaten, met links in de bovenste rij Jozef Wojciechowski, die op 8 januari overleed, op 97-jarige leeftijd. © Archief familie Wojciechowski/ Stichting Driel-Polen.

Met overlijden ‘Arnhem-veteraan’ Wojciechowski komt herdenken zonder Poolse veteranen in zicht

OOSTERBEEK - Met het overlijden van de Poolse oorlogsveteraan van de Slag om Arnhem Jozef Wojciechowski komt het herdenken zonder Poolse pelgrims in september in zicht. ,,We blijven ook na hun overlijden herdenken”, zegt voorzitter Arno Baltussen van de Stichting Driel-Polen. ,,Maar het concept van dat herdenken wordt anders."

Wojciechowsk, overleden op woensdag 8 januari, behoorde tot de laatste Poolse veteranen die ieder jaar een bezoek brachten aan de speciale herdenkingen in Driel, waar de Poolse Parachutistenbrigade in september 1944 landde. Vorig jaar moest hij echter afhaken, vanwege zijn broze gesteldheid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe