Volledig scherm
PREMIUM
Wereldlichtjesdag in Elst. Meta zet de lichtjes neer voor haar overleden kinderen. © Rolf Hensel

Meta (41) uit Elst verloor twee kinderen: ‘Zwaarste, verdrietigste en moeilijkste dat je kan overkomen’

ELST/HUISSEN - Kaartjes met de naam van overleden kinderen worden opgehangen in de herinneringsboom. Eerder zijn voor de kinderen lichtjes aangestoken in de St. Werenfriduskerk in Elst. Zo’n zestig mensen zijn erbij.

Passende muziek roept emoties op. Er worden tranen weggepinkt. Deze zondag is het Wereldlichtjesdag. Elke tweede zondag in december staan mensen stil bij hun kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. In Huissen gebeurt dat in het Gedenkpark. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe