De kassen van de gebroeders Zeestraten in Oosterhout. De opruimteams zijn bezig met de door sneeuw ingestorte kas, links daarvan de hogere kas die een deel van de gevel mist.
Volledig scherm
PREMIUM
De kassen van de gebroeders Zeestraten in Oosterhout. De opruimteams zijn bezig met de door sneeuw ingestorte kas, links daarvan de hogere kas die een deel van de gevel mist. © Gert Jansen/VidiPhoto

Michel en Jos zagen hun kassen voor hun ogen instorten: ‘Weer opbouwen duurt zeker zes weken’

OOSTERHOUT - Ze zagen ’m zondagmiddag instorten, de broers Michel en Jos Zeestraten. Stukje voor stukje ging een deel van hun kassencomplex in Oosterhout tegen de vlakte. ,,We wisten dat dit ging gebeuren, maar je kon niks doen. De kas kan 30 centimeter sneeuw hebben, dit was een meter.” 

2 reacties

 • Johan Derksen

  2 maanden geleden
  Zo licht ( materiaal ) mogelijk bouwen en geen rekening houden dat het eens een keer flink gaat sneeuwen, in Nederland is het al vaker voor gekomen dat er een flink pak sneeuw valt in 2010 was het ook raak met de kerst. en verder terug in de tijd zie het steeds opduiken een flinke winter
 • Robin Mulder

  2 maanden geleden
  Een meter sneeuw.?????
 1. Terrassen weer open: de horeca is blij, maar steekt de vlag nog niet uit
  PREMIUM

  Terrassen weer open: de horeca is blij, maar steekt de vlag nog niet uit

  ELST/ BEMMEL - Horecaondernemers in de Betuwe reageren voorzichtig positief op het nieuws dat ze op 28 april hun terras weer kunnen openen. ,,Maar dit is een kleine stap, het is beslist niet zo dat onze problemen dan achter de rug zijn. We verdienen onder deze omstandigheden nu al meer dan een jaar slechts een fractie van wat we gewend zijn. En ook met deze beperkte openstelling van de terrassen blijft dat zo.”
 1. Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio
  Play

  Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio

 2. Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsincident Hengelo

  Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsin­ci­dent Hengelo

Betuwe