Mike wordt de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe

VIDEOELST - Mike van Bergen van der Gijp (11) uit Elst wordt de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe. De huidige kinderburgemeester, Wies van der Werf en de echte burgemeester Toon van Asseldonk kwamen hem dat vrijdag in de klas vertellen.

De leerling van Stap voor Stap (groep 7) wordt woensdagmiddag 7 juni officieel benoemd. Hij is dit jaar één van 28 Overbetuwse kinderen die zich voor de functie hebben gemeld. Vijf van hen voerden een sollicitatiegesprek met onder meer Van Asseldonk en Van der Werf. Zij kwamen de 11-jarige vrijdag in de klas verrassen.

Ict-onderwijs

Mike van Bergen van der Gijp schaakt en voetbalt bij Spero in Elst en wil zich in zijn jaar als kinderburgemeester vooral inzetten voor meer ict-onderwijs op de basisschool en zorg voor ouderen. ,,Het is belangrijk dat ouderen in een verzorgingshuis met vrijwilligers het dorp in kunnen om gewoon iets leuks te doen. Ook kinderen zouden zich daar meer voor kunnen inzetten en vaker bij ouderen op bezoek kunnen gaan’’, zegt Mike.

Trots

De directeur van Stap voor Stap, Berry Bakker, is trots op zijn leerling. ,,Een hele slimme jongen, maar ook bescheiden. Hij is niet de eerste die je noemt als iemand die zo voor een groep gaat staan, maar dat maakt het extra leuk dat hij deze stap wel helemaal zelf heeft gezet. En je kunt zien dat het een schaker is, hij is slim en kijkt altijd een paar stappen vooruit.'' 

Volledig scherm
De nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Betuwe