Volledig scherm
PREMIUM
Patricia Hoytink Roubos op archiefbeeld. © Theo Kock

Mondje dicht over Molukken in Overbetuwe na rel over donatie

ELST - Het nee van de gemeenteraad tegen 10.000 euro voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken werd deze week landelijk nieuws. De Molukse gemeenschap is boos, maar ook de gemeenteraad is niet blij met de gang van zaken. Alle monden dicht is nu het devies.

De Molukken werden, eind september, getroffen door een zware aardbeving. De Molukse gemeenschap in Nederland is sinds die tijd druk bezig met steunacties.

De afwijzing van het steunverzoek en de woedende reactie van Molukse bezoekers op de publieke tribune blijken op beide partijen grote indruk te hebben gemaakt. Achter de schermen wordt aan een oplossing gewerkt. Dat zou komende dinsdag tijdens de raadsvergadering alsnog steun voor de Molukken moeten opleveren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe