Afsluiting Carnaval in Herveld.
Volledig scherm
Afsluiting Carnaval in Herveld. © Gerard Burgers

Na de erwtensoep en de muziek zit carnaval erop, nu op naar het askruisje

HERVELD - Vandaag komt er, met het halen van een askruisje in de kerk, weer een einde aan het carnavalsseizoen. In vrijwel alle Betuwse carnavalsdorpen werd het festijn van de leut dinsdag met muziek, dans, drank en onderscheidingen afgesloten. 

Afsluiting Carnaval in Herveld.
Volledig scherm
Afsluiting Carnaval in Herveld. © Gerard Burgers

Ook in Herveld, waar zalencentrum De Hoendrik het epicentrum is voor de carnavalsactiviteiten van de plaatselijke carnavalsvereniging De Deurdouwers.

Waar er in de vroege middag napraten en dansen op het programma stond, met om 17.11 uur de traditionele erwtensoepmaaltijd, ging om 18.11 uur de grote finale met een spetterende afsluiting van start. 

Om 21.11 was het feest voorbij. Lekker op tijd, zodat woensdag dat askruisje gehaald kan worden. Daarna begint, voor de echte vierders van dit van huis uit katholieke feest, de periode van het vasten. Een periode van veertig dagen in de aanloop naar Pasen. Een traditie waarbij gelovigen weinig eten en drinken als verwijzing naar de periode van veertig dagen die Jezus volgens de bijbel doorbracht in de woestijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe