Volledig scherm
De twee reeën in de boomgaard van fruitteeltbedrijf VreeFruit © VidiPhoto

‘Natuur’ komt naar de boomgaard in Dodewaard

DODEWAARD - Waakzaam kijken twee reeën om zich heen in de boomgaard van fruitteeltbedrijf VreeFruit in Dodewaard. De dieren zijn volgens eigenaar Thomas de Vree inmiddels vaste bezoekers van zijn bedrijf. 

Boomgaarden zijn volgens hem nieuwe en aantrekkelijke nieuwe ‘natuur’ voor wild, omdat er steeds minder bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. ,,Ik ben geen bioloog, maar het valt op. Vroeger moest je uren in het bos zoeken, maar sinds wij geen schadelijke bestrijdingsmiddelen meer gebruiken lopen ze gewoon door de boomgaard", zegt De Vree. 

Het Dodewaarse fruitbedrijf teelt Planetproof, volgens kenners vergelijkbaar met biologisch. Op dit moment valt de schade die de reeën veroorzaken nog mee . ,,Ze vreten wat aan de takken en bomen.” Maar de kans is aanwezig dat meer ‘knaag- en knabbelwild’ de boomgaarden van De Vree ontdekt als ‘fruitig’ tussendoortje.  ,,Maar dat is nu nog niet aan de orde. Zolang het om deze twee gaat is er van schade geen sprake, dus ik ga niet met hekken werken of zo", zegt De Vree. 

Quote

Zolang het om deze twee gaat is er van schade geen sprake.

Thomas de Vree
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe