Volledig scherm
© Rolf Hensel

Niets om door te sluizen bij het stuwcomplex tussen Driel en Heveadorp

DRIEL/HEVEADORP - Bij het stuwcomplex tussen Driel en Heveadorp wordt volop gewerkt aan de renovatie van het sluizencomplex aan de noordzijde van de twee stuwen in de Nederrijn. Medewerkers van Rijkswaterstaat vernieuwen het in 1970 in gebruik genomen complex en met het renoveren van de sluis wordt er nu aan de laatste fase gewerkt van deze hele operatie. 

Volledig scherm
Medewerkers van Rijkswaterstaat vernieuwen het in 1970 in gebruik genomen complex. © Rolf Hensel

Een van de twee grote stuwen en het radarwerk in de bogen van het complex zijn vorig jaar al vervangen. De vizierschuif van de tweede stuw volgt later dit jaar. Ook moet er nog schilderwerk aan de Drielse kant van de stuwhuizen worden uitgevoerd. 

De sluis in Driel behoort tot een drieling: bij Amerongen en Hagestein liggen identieke stuwcomplexen. Die zijn in 2017 en 2018 onder handen genomen. De sluis krijgt nieuwe deuren, alle elektrotechnische installaties worden vervangen, de betondelen worden gerenoveerd en het sluiskanaal wordt geschikt gemaakt voor het doorsluizen van grotere en zwaardere schepen. De bedieningstoren op het complex verliest zijn functie, de bediening van de sluizen op alle drie de complexen wordt vanuit een nieuw centraal bedieningsgebouw in Amerongen geregeld. Het werk in Driel ligt op schema en moet op 8 mei zijn afgerond. Tot die tijd is er geen scheepsvaartverkeer van en naar Arnhem mogelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe