Nieuw verkeersbord moet veelbesproken fietskruising Indoornik veiliger maken

INDOORNIK - Een nieuw verkeersbord moet fietsers begeleiden wanneer ze het veelbesproken kruispunt tussen de Nijburgsestraat en de Knoppersweg bij buurtschap Indoornik passeren. De provincie heeft het bord er tijdelijk neergezet na klachten van meerdere omwonenden.

Volledig scherm
Fietsers naar Heteren moeten eerst oversteken en daarna pas rechtsaf naar Heteren. Als ze eerder afslaan loopt het fietspad dood en komen fietsers op de rijbaan voor autoverkeer terecht. © dG

Buurtbewoner Art Akkerman, die in september in deze krant zijn beklag deed is niet tevreden met het nieuwe bord. ,,Het bord is bijna niet te zien. Ik zie nog veel mensen verkeerd rijden.’’ Volgens Akkerman die vanuit zijn huis precies op het kruispunt uitkijkt, is het onduidelijk waar fietsers vanuit Zetten richting Heteren over moeten steken, waardoor ze op de openbare weg terechtkomen. In maart 2018 werd het kruispunt, waar in 2016 een dodelijk ongeval plaatsvond, onder handen genomen. Volgens Akkerman is de situatie nu gevaarlijker dan hoe het voorheen was.

Wethouder Jan van Baal van de gemeente Overbetuwe ging op bezoek bij omwonenden na klachten over de nieuwe inrichting. Hij ziet het liefst zien dat de afslag wordt weggehaald en enkele tientallen meters naar links wordt aangelegd, maar volgens hem is het incidenteel dat mensen de verkeerde afslag nemen. ,,Het is bedoeld voor fietsers die aarzelen. De provincie gaat nu een periode kijken of deze oplossing werkt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe