Volledig scherm
Heteren Loonwerker Henk van Kleef freest de grond aan de voet van Randwijkse Rijndijk. Hij doet doet in opdracht van boomkwekerij H&B Plant in Opheusden. Op de vruchtbare riviergrond kweekt H&B een groot assortiment aan laanbomen. © Erik van 't Hullenaar

Nieuwe fietsroute langs Betuwse laanbomen zaterdag geopend

Een nieuwe fietsroute langs laanboomteeltbedrijven en horecagelegenheden in de Betuwe en Rivierenland. Komende zaterdag wordt die officieel geopend; recreanten fietsen een rondje van 77 kilometer langs Randwijk, Heteren, Homoet, Valburg en Andelst.

De route is een initiatief van gemeente Overbetuwe, Neder-Betuwe en Buren en Tree Centre Opheusden (TCO). De laatste partij wil de laanboomteeltsector beter op de kaart zetten. De gemeenten en TCO worden hierbij geholpen door het Regionaal bureau voor Toerisme Rivierenland.

't Veerhuis

Start- en eindpunt van de tocht is bij 't Veerhuis in Opheusden. Maar de route is ook op te delen in drie kortere lussen van respectievelijk 46, 27 en 28 kilometer. De route voert langs laanboomteeltbedrijven en horecagelegenheden. Tijdens het fietsen komen recreanten meer te weten over het kweken van laanbomen.

De opening is op 22 september bij B&P Handelskwekerijen aan de Rijnbandijk in Opheusden. De wethouders Wijnte Hol (Overbetuwe), Sietse Klein (Buren) en Herma van Dijkhuizen (Neder-Betuwe) zijn daarbij aanwezig.

Kwekers

Op 22 september houden diverse kwekers een open dag. Deelnemers zijn boomkwekerij Batouwe in Dodewaard, Boomkwekerij B&P in Opheusden en Combinatie Mauritz in Opheusden. Tijdens deze dag laten de kwekers zien hoe ze werken en zijn er verschillende activiteiten. Ook is het mogelijk om de fietsroute dan al virtueel te bewonderen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe