Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers die de afslag aan de rechterkant van de Nijburgsestraat richting Heteren nemen komen niet op het fietspad, maar op de autorijbaan terecht. Buurtbewoner Art Akkerman is vooral boos omdat die afslag niet in de renovatieplannen zat, maar toch is aangelegd. © Marc Pluim

'Nieuwe kruising in Indoornik voor fietsers onveiliger geworden'

INDOORNIK - In Indoornik is commotie ontstaan over het hernieuwde kruispunt tussen de Nijburgsestraat en de Knoppersweg. ,,Het is voor fietsers richting Heteren juist onveiliger geworden'', zegt Art Akkerman.

Buurtbewoner Art Akkerman is duidelijk: ,,Het is gewoon wachten op een ongeluk.’’ Het kruispunt, waar zich in 2016 nog een dodelijk ongeval heeft voorgedaan, is maart door de provincie onder handen genomen. Het is opnieuw ingericht en de snelheid op het wegdeel is van tachtig naar vijftig verlaagd. De kruising door het verplaatsen van de bebouwde kom-borden  weer een vijftig kilometerweg geworden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe