De scouts tijdens hun opkomst vrijdagavond. Ze moesten een vlot bouwen. Deze groep heeft nog wel leiding.
Volledig scherm
PREMIUM
De scouts tijdens hun opkomst vrijdagavond. Ze moesten een vlot bouwen. Deze groep heeft nog wel leiding. © Erik van 't Hullenaar

Nieuwe leiding nodig bij De Spoorzoekers in Herveld: ‘We willen geen groep opdoeken’

HERVELD - Scouting De Spoorzoekers in Herveld-Andelst hebben een tekort aan leiding. Op dit moment heeft de speltak ‘de welpen’ (7-11 jaar) al geen leiders meer. Wat er met die groep gebeurt, moet de overige leiding nog beslissen. 

,,Liefst willen we de groep binnen de Spoorzoekers houden,” vertelt Iris van Marwijk die zelf leider is van de scouts (11-15 jaar). ,,Als we geen nieuwe leiding vinden moeten we die groep opheffen. Maar dan zijn we bang dat de toestroom van nieuwe leden stopt.”

Van Marwijk legt uit dat kinderen zich dan nog steeds aan kunnen melden bij de jongste groep, de bevers (4,5-7 jaar), maar dat de doorstroming dan ophoudt nadat de kinderen 7 zijn geworden. Het zou langzaam maar zeker het einde van de scouting betekenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe