Astrid Gerritsen en Herman Lurvink in de nieuwbouw van Rijnstate Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
Astrid Gerritsen en Herman Lurvink in de nieuwbouw van Rijnstate Elst. © Erik van 't Hullenaar

Nog genoeg plek voor vrijwilligers: ‘Een vrijwilliger bij Rijnstate staat en loopt veel’

Rijnstate naar ElstVrijwilligers die straks een rol gaan vervullen in het nieuwe Rijnstate Elst moeten er rekening mee houden dat ze ook iemand in een rolstoel moeten duwen of dat ze een poosje bij een aanmeldzuil zullen staan.

4 reacties

 • Jack Hendriks

  2 maanden geleden
  Vrijwilligerswerk is er inderdaad genoeg, nu helemaal gezien er al krapte is om aan betaalde werknemers te komen. De werkgevers zouden de reiskosten en de lunch voor hun rekening kunnen. Maak het aantrekkelijk voor vrijwilligers. Tenslotte zijn het vaak gepensioneerden met een klein pensioen.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Mijn idee, vrijwilligers werk doe je bij sportverenigingen en bij werkgevers voor salaris. Als ze geld te kort komen schrap maar bij leidinggevenden en managers die zijn er overal teveel en desnoods bij de artsen want die kunnen ook nog wel inleveren.
 • Ad Oppers

  2 maanden geleden
  Kers op de taart? Eerder stukje gejat fruit. Ik ben blij met vrijwilligers in de maatschappij, en die mogen vaker in de schijnwerpers staan. Maar als ik het aantal hoor welke Rijnstate heeft vraag ik mij niet af of hier geen betaalde baan inzit. Verder je moet lang kunnen staan, eventueel mensen vervoeren in rolstoel en uitleggen op wachteilanden waarom de ene patiënt sneller geholpen wordt dan andere patiënt. Ga er maar aanstaan als vrijwilliger
 • Beau van Eersel

  2 maanden geleden
  Vrijwilligers? Het klinkt als werk, betaal mensen voor hun werk. Onze samenleving leunt veel te zwaar op vrijwilligers die werk doen dat een betaalde baan hoort te zijn.