Noud Rooijakkers bij zijn eigen groene dak in Andelst.
Volledig scherm
PREMIUM
Noud Rooijakkers bij zijn eigen groene dak in Andelst. © Gerard Verschooten

Noud gelooft heilig in het sedumdak: ‘Scheelt in kosten voor airco en helpt je zonnepanelen’

HERVELD/ ANDELST - Druk gebarend staat Noud Rooijakkers (50) op het Dorpsplein in Herveld. Hij kan er met zijn hoofd niet bij. ,,Er ligt hier zo veel steen, we moeten na gaan denken over hoe we dit soort ruimtes vergroenen.”

5 reacties

 • P. Lomito

  1 jaar geleden
  ,,Er is hier niks dat regenwater opvangt. Alles loopt het riool in. Daar heeft het grondwaterpeil niks aan. Het wordt dan alleen maar droger." Hier slaat Noud de plank mis. Alle regenwater van het nieuwe dorpshuis en sportzaal wordt teruggebracht in de bodem via een systeem voor regenwaterinfiltratie. Alleen bij zeer zware regenbuien zal een deel van het regenwater worden overgestort in het riool.
 • tonny kamphuis

  1 jaar geleden
  Ik heb ook een sedumdak, scheelt 5 graden in de zomer, super
 • Hennie Brouwer

  1 jaar geleden
  Els Weber: wat is onkruid? Iemand die een gladgestreken tuin heeft, ziet ieder sprietje als onkruid. Bekijk het eens anders. Kijk eens hoeveel insecten op "onkruid" afkomt. Ik heb al ruim 35 jaar een zogenaamde onkruidtuin vol met margrieten, klaprozen, vingerhoedskruid, teunisbloem, koekoeksbloem, kaardenbol, zelfs een paar plukken brandnetels om als waardplant te dienen voor vlinders enz. Levert veel gezoem, vogels en kleine zoogdieren op. Bekijk het eens zo.
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Je moet niet denken in problemen maar in oplossingen Els...
 • Els Weber-van Dreuten

  1 jaar geleden
  En als er dan onkruid gaat groeien? Moet je steeds het dak op, leuk idee maar als ik zie hoeveel onkruid er in mijn tuin groeit moet ik er niet aan denken ook nog het dak op te moeten klimmen.