Volledig scherm
PREMIUM
Rob Hoekstra: ,,Deze pipowagen doet ieder jaar mee en is deze keer het huis van de jutter.” © Erik van 't Hullenaar

Oevers van de Waal spelen hoofdrol in locatietheaterstuk ‘Flessenpost’

SLIJK-EWIJK/  BEUNINGEN - Aan de oevers van de Waal spoelen genoeg verhalen aan om er een avondvullende voorstelling mee te maken. Rob Hoekstra van Theater Over & Weer, pakt die verhalen op en verwerkt ze in ‘Flessenpost’, een theatervoorstelling op vier locaties die vanaf 13 juni te zien is in Slijk-Ewijk en Beuningen.

De liefde is deze editie de onderstroom. Een liefde die is opgetekend en in een oude fles gestopt, hoopt een jutter. Hij struint de Waal af op zoek naar flessenpost. Talloze flessen met verhalen heeft hij al verzameld in zijn knusse pipowagen. Daar woont hij met zijn vrouw en dochter. Zijn dochter kent elk verhaal van elke fles. Maar die ene flessenpost die de jutter beloofd was door een vroegere liefde ontbreekt nog. ,,Dit verhaal is ontstaan uit de romantiek die rondt het jutten hangt”,  zegt Rob Hoekstra (54). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe