Oliebollen zijn ’s ochtends ook lekker, vindt Wies

BetuwenarenWies van Reken (58) eet elke dag wel een oliebol of appelbeignet. Niet zo gek: de Apeldoornse staat al 35 jaar in de Hollandse gebakkraam van haar man Johan. 

Volledig scherm
Wies van Reken. © Erik van 't Hullenaar

De laatste weken is de kraam - net als elk jaar rond deze tijd - te vinden in de Dorpsstraat in Elst. Hoewel voor sommigen de oliebol écht bij de feestdagen hoort, is het werk in de kraam zeker niet alleen een decemberaangelegenheid, vertelt Van Reken. ,,Wij zijn bijna het hele jaar rond wel ergens te vinden. In februari begint het seizoen, tijdens de carnaval in Wijchen. Dan kermissen en markten. Er is gelukkig genoeg te doen.”

Ze is trots op de oliebollen, die regelmatig hoog scoren in testjes. De tweede kraam van het gezin staat bij de Stadspoort in Ede. ,,Daar werkt mijn man nu. Ik heb gelukkig goede hulp van mijn zoon Johan, die al ruim 10 jaar met ons mee gaat.”

En een oliebol, die kan volgens Wies trouwens altijd. ,,Mijn man neemt ze elke dag mee naar huis. Goede oliebollen smaken op elk moment. Zelfs ’s ochtends bij de koffie.”

  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe