Volledig scherm
Bedrijventerrein De Beemd. © Hans Broekhuizen

OM wil twee jaar cel voor Huissense koerier wietimperium

ARNHEM – In de bestelbus van een 47-jarige Huissenaar lag in een verborgen ruimte 62 kilo hennep toen justitie in 2014 na een langlopend onderzoek op tientallen adressen in Gelderland en Turkije binnenviel. Wat justitie betreft is dat slechts één van de bewijsstukken dat hij de koerier was – en dus ook lid - van de vermeende wietorganisatie van drie Arnhemse ‘zakenmannen in de hennep’, die hoofdvestiging hielden op bedrijventerrein De Beemd in Velp.

De Huissense koerier, tegenwoordig woonachtig in het Spaanse Mijas, moet volgens de aanklager twee jaar cel krijgen voor zijn veelvuldige optreden als vervoerder van stekken naar kwekerijen, vervoerder van oogsten vanuit kwekerijen naar het hoofdkwartier Hydro de Beemd en als vervoerder van partijen wiet die vanuit het hoofdkwartier volgens justitie werden verkocht naar plaatsen door heel het land.

Gesprekken

Dat alles zou blijken uit de gesprekken die gedurende anderhalf jaar werden afgeluisterd in het bedrijfspand. En uit de verklaringen van een elektricien die schakelborden voor wietkwekerijen van de vermeende organisatie maakte en uiteindelijk alles uit de doeken deed tegen de politie.

De rol van de koerier zou ook blijken uit andere busjes of auto’s die aan de verdachte te linken zijn en die opdoken bij plaatsen uit het dossier ‘Fiorino’ zoals het onderzoek is gedoopt. En tenslotte vermoedt de aanklager dat de koerier er in Huissen ook een eigen henneptoppendrogerij op na zou hebben gehouden.

Zesde zittingsdag

De Huissense vermeende koerier stond donderdag terecht op de zesde inhoudelijke zittingsdag in het Fiorino-onderzoek tegen de tegen wie justitie 3 oktober tot 6 jaar cel eiste, en 20 medeverdachten.

Donderdag werden ook straffen geëist tegen twee magazijnmedewerkers uit Zutphen, die onder meer de illegale bestellingen klaarmaakten voor de verdere handel in stekken en wiet via de hoofdvestiging.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe