Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige gemeentehuis in Andelst. 4 You Care gaat daar in de kelder een opvanghuis voor alleenstaande moeders beginnen. De rest van het gebouw is in gebruik bij de Artemis Zorggroep die er mensen met dementie verzorgt. © dG

Omwonenden verzetten zich tegen komst opvanghuis voor jonge moeders in Andelst

ANDELST/ELST - De komst van een opvanghuis voor jonge moeders in het voormalige gemeentehuis in Andelst zorgt voor onrust in de buurt. Vooral het gebrek aan communicatie zit omwonenden dwars, reden voor het CDA om aan de bel te trekken.

In Andelst gaat het om 16 opvangplekken voor alleenstaande moeders die vlak voor hun terugkeer in de maatschappij staan. Daarbij gaat het om vrouwen van een verslavings- en/of detentieverleden of om vrouwen met psychische problemen. Het gaat om een opvang in de kelder van het voormalige gemeentehuis, waar momenteel zestien appartementen worden ingericht. Zorgaanbieder 4 You Care uit Arnhem gaat de locatie onder de naam Jezebel beheren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Lintje voor Marianne Veens in Herveld
    PREMIUM

    Lintje voor Marianne Veens in Herveld

    HERVELD - Marianne Veens uit Herveld is zondagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze werd op het toneel van Jeugdtheater de Vriendenkring verrast door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Die kwam niet alleen naar de kindervoorstelling kijken, maar kwam na afloop het toneel in de gymzaal aan het Dorpsplein op om Veens te onderscheiden. De 67-jarige Herveldse zet zich al tientallen jaren in als vrijwilliger in het dorp. Zo is of was ze betrokken bij de dorpskrant, het dorpshuis, de avondvierdaagse, de jeugdvakantieweek, de plaatselijke toneelvereniging en tal van andere activiteiten.

Betuwe