Volledig scherm
PREMIUM
Tara Houterman met de kaart en brief. © Erik van 't Hullenaar

Onbekende man stuurt brief naar stamceldonor Tara (28): 'Ik ben je oneindig dankbaar’

VALBURG - Een onbekende man is Tara Houterman (28) uit Valburg oneindig dankbaar. Dankzij de stamcellen die Tara doneerde heeft hij een kans op leven zonder kanker gekregen. Hij stuurde haar een hartverwarmende brief. ‘Je bent een perfect voorbeeld van alles wat er goed is in de wereld.’

‘Jouw donatie betekent meer voor mij en mijn familie dan ik kan uiten. Het geeft me hoop, toekomst, een kans om weer gezond te zijn en van het leven te genieten. Het is een onbetaalbare gift.’

‘Niet te geloven’

Houterman glundert van trots als ze leest uit een Engelstalige brief die ze kortgeleden heeft ontvangen. Ze heeft het leven gered van een onbekend persoon ergens ter wereld. Een man van 30 heeft weer toekomst. Volledig dankzij Tara en haar stamcellen die ze doneerde.

,,Het is super bijzonder. Op een simpele manier heb ik een heel grote bijdrage aan iemands leven geleverd. Niet te geloven dat iemand waar ook ter wereld weer een kans heeft door mijn cellen.”

De Valburgse is door de man overladen met complimenten. ‘Je bent een perfect voorbeeld van alles wat er goed is in de wereld’, schrijft hij in een bijgevoegd kaartje. ,,Echt heel lief. En bizar. Ik wil dolgraag weten wie het is. Maar dat blijft anoniem.”

Quote

Je hoeft alleen wangslijm af te geven. Een setje krijg je thuis. Ik dacht nooit meer iets te horen

Tara Houterman
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe