Hoogspanningsmasten in Elst.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogspanningsmasten in Elst. © Gerard Burgers

Ondergrondse leiding stapje dichterbij in de Betuwe: ‘Liever vandaag nog dan morgen’

ELST/ BEMMEL - Hoogspanningskabels boven de bebouwde kom in Overbetuwe en Lingewaard hebben hun langste tijd gehad. Beide gemeenten lobbyden lang voor financiële steun van de provincie en die lijkt er nu te komen.

4 reacties

 • Diederik van Nimwegen

  2 weken geleden
  Johann Jansen, de lijn van Doetinchem naar de grens is een 380kV leiding, die spanning is zó hoog dat die niet over langere afstanden betrouwbaar ondergrond kan worden gelegd. De lijnen in Lingewaard en Overbetuwe zijn 150kV en 50kV lijnen, die kunnen zonder probleem onder de grond. De 50kV lijn zal op termijn sowieso wel verdwijnen, het 50kV net is technisch achterhaald en niet opgewassen tegen de enorme toename van het elektriciteitsverbruik. Nieuwe lijnen tot 150kV gaan standaard de grond in.
 • Jan den Tien

  2 weken geleden
  Hoogspanningsmasten weg windmolens terug. Snapt u het nog?
 • I Mecking

  2 weken geleden
  Heel fijn plan, alleen jammer dat het nog zo lang moet duren (2026 op z'n vroegst...kan het niet een paar jaar eerder? Die windmolens lijken er ook in ijltempo doorheen gedrukt te kunnen worden.
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  heel goed, dat de provincie hier een bijdrage aan wil geven. alleen snap ik hun beleid niet! hoe komt het dat zij een grote horizonvervuiling vanaf D'chem naar de Duitse grens enkele jaren geleden hebben toegestaan. deze had namelijk ook prima ondergronds gekund.
 1. Rijd met ons mee over de gloednieuwe Europaweg
  Play

  Rijd met ons mee over de gloednieu­we Europaweg

 2. Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwagen in Ede
  Play

  Twee auto's total loss na aanrijding met vrachtwa­gen in Ede

Betuwe