Volledig scherm
Merces trekt in dit pand aan de Industrieweg in Elst. © DG

Onderwijsspecialist Merces verruilt Tiel voor plek in Elst

ELST/TIEL - Merces, een bedrijf dat ondersteunende diensten verleent voor het onderwijs, komt naar Elst. Het bedrijf vestigt zich aan de Industrieweg-Oost op bedrijvenpark De Aam.

Merces, waar momenteel 35 mensen werken, zit nu nog in een oud schoolgebouw in Tiel. In Elst denkt algemeen directeur Toon Griffioen naar 45 medewerkers te groeien. 

Merces biedt ondersteunende taken in het onderwijs en houdt zich voor scholen bezig met salarisondersteuning, personeelsbeleid en levert computersystemen voor onderwijsinstellingen.

,,Ons huidige gebouw in Tiel loopt echt op de laatste benen. Dan denk je na over renovatie, nieuwbouw of verhuizing en wij hebben voor dat laatste gekozen. We werken door het hele land, maar veel personeel woont in deze regio. Elst is dan een prima plek”, zegt Griffioen.

Onderwijs als klantenkring

Merces is een bedrijf dat is voortgekomen uit een financieel administratiekantoor dat ooit rechtstreeks voor het ministerie van Onderwijs werkte. Merces staat nu al jaren op eigen benen, maar heeft nog steeds het onderwijs als klantenkring. 

,,Veel mensen hier hebben ook een onderwijs achtergrond, ook zelf was ik ooit schooldirecteur”, zegt Griffioen die de sector als een groeimarkt omschrijft.

,,Veel scholen leggen zich toe op hun kerntaak, het geven van goed onderwijs. Alle ondersteunende taken als salarisadministratie of personeelsbeleid worden elders ondergebracht en daar zijn wij landelijk een belangrijke partij in geworden.” Merces heeft een brede klantenkring met middelbare scholen uit bijvoorbeeld Drenthe en de Randstad.

Betuwe