Volledig scherm
Verkeer op de Valburgseweg in Elst. © Rolf Hensel

Onderzoek wijst uit: Elst is ware shoptopper

ELST - Elst scoort prima bij het nieuwe koopstromenonderzoek, dat in de regio Arnhem-Nijmegen is gehouden. Het winkelgebied krijgt van het winkelend publiek een 8,1. Dat is het hoogste cijfer in de regio, waar een 7,6 gemiddeld is.

Ook komen er steeds meer niet-Elstenaren shoppen.

Gratis parkeren
Het winkelend publiek in Elst bestaat voor 14 procent uit Arnhemmers en 7 procent uit Nijmegenaren; nog eens 7 procent komt uit Lingewaard. Het publiek roemt Elst om het gratis parkeren, de variatie in winkelaanbod en het sterk toegenomen horeca-aanbod. Ook is Elst simpelweg dichtbij gelegen, zeker ook vanuit Arnhem-Zuid en Nijmegen-Noord bezien.

Toename aan winkels
Waar in omliggende plaatsen als Arnhem, Nijmegen, Zevenaar en Wijchen – maar ook in de andere Overbetuwse dorpen – het aantal winkels sinds 2009 met zo'n 11 procent afnam, kende Elst juist een toename van 12 procent. En waar in de rest van de regio Arnhem-Nijmegen de leegstand de afgelopen zeven jaar toenam van 8 naar 12 procent vloeroppervlak, bleef deze stijging in Elst beperkt: van 4 naar 5 procent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe