Volledig scherm
De Albert Heijn in Zetten ging in 2015 na lang aarzelen ook op zondagmiddag open. Nu worden daar de zondagochtend en -avond bijgetrokken © dg

Ook Zettense AH gaat verder mee in de 'slag om de zondag’

ZETTEN - De Albert Heijn in Zetten gaat vanaf komend weekend op zondag veel langer open: niet meer van 12.00 tot 18.00, maar voortaan van 10.00 tot 20.00 uur. Dat is opvallend voor Zetten, met een behoorlijk aandeel orthodox-Christelijke inwoners. De zondagopenstelling die in 2016 werd ingevoerd was ‘al een dingetje', maar door niet in de ochtend open te gaan en voor aanvang  van de avonddiensten alweer te sluiten werd rekening gehouden met de kerkgangers. 

De AH is en blijft de enige Zettense supermarkt die op zondag de deuren opent. De Jumbo blijft dicht omdat de eigenaar ook van Christelijke huize is; de Aldi ziet er vanwege de bevolkingssamenstelling geen brood in om open te gaan. Overigens heeft de AH in Zetten doordeweeks ook alle sluitingstijden gelijk getrokken: elke dag tot 21.00 uur. Het filiaal heeft een grote groep in Zetten woonachtige Polen als klant, die voor sterke drank op zondag echter nog vaak naar de Coop in Herveld trekken omdat daar een inpandige slijterij is.

Lingewaard al vanaf 08.00 uur

 Onderwijl blijven Heteren - waar de Jumbo dezelfde exploitant kent als Zetten - en Dodewaard de enige dorpen van enige omvang in de Betuwe verstoken van zondagswinkelen. De meeste Overbetuwse supermarkten gaan op zondag om 10.00 uur open, in Lingewaard is dat al vanaf 08.00 uur. Kleinere supermarkten - zoals de Coop's in Angeren en Herveld - houden nog 12.00 uur aan. 

Doordeweeks zijn er drie supers in de regio die al voor het doorgaans aangehouden tijdstip van 08.00 uur open gaan: de Oosterhoutse Lidl vanaf 07.30 uur en de Jumbo in Bemmel zelfs al vanaf 07.00 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe