De Dorpsstraat in Oosterhout. Slechts iets meer dan een kwart van de automobilisten houdt zich daar aan de maximum snelheid.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dorpsstraat in Oosterhout. Slechts iets meer dan een kwart van de automobilisten houdt zich daar aan de maximum snelheid. © Erik van 't Hullenaar

Oosterhout krijgt een nieuw verkeersplan: ‘Snelheid moet omlaag, vooral op de Dorpsstraat’

OOSTERHOUT -  Overbetuwe werkt aan een nieuw verkeersplan voor Oosterhout, op te stellen in samenwerking met inwoners en andere betrokken partijen. De Dorpsraad weet al wat ze wil, een plan dat leidt tot lagere snelheden, vooral op de Dorpsstraat en de Stationsstraat.

3 reacties

 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Voer paard en wagen weer in.
 • Pieter Kooijman

  1 maand geleden
  Ook in Valburg hebben we 30 km zone's, bv. in de Broekstraat een sluipweg voor vele die naar vanuit Elst naar de A50 rijden. Maar helpt het om het verkeer in snelheid te doen minderen, nee vele wandelaars hebben last van snel voorbij razende auto. zo is er dan ook geen trottoir om veilig te wandelen. Kort om borden leuk maar helpen doet het niet!
 • John Jansen

  1 maand geleden
  Het verwonderd mij dat de dorpsraad zich niet bekommerd om de Nieuwedijk een smal straatje waar 2 auto's elkaar niet kunnen passeren, een fietsroute doorloopt en waar 80km gereden mag worden. Die ook nog eens geregeld verder versmald wordt doordat de gemeente de bermen en aangrenzende hagen niet tijdig snoeit. Lijkt mij een uitgelezen zaak om daar eens met de gemeente van gedachte te wisselen.

Betuwe