Volledig scherm
De milieustraat in Elst. © Erik van 't Hullenaar

Oppositie Overbetuwe wil raadsdebat over kwestie milieustraat Elst

ELST - Bijna de voltallige oppositie in de gemeenteraad van Overbetuwe wil dinsdagavond een ingelast debat over het vernietigende rapport van de Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) over de milieustraat in Elst. 

In de in februari vorig jaar geopende milieustraat schiet tekort op het gebied van asbest, veiligheid, opslag van klein chemisch afval en de verkeersveiligheid, constateerde de dienst. Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder overweegt nu elders een nieuwe voorziening in te richten

D66, GroenLinks en PvdA (12 van de 29 zetels) steunen het verzoek van Burgerbelangen Overbetuwe voor een zogenoemd interpellatiedebat over de zaak. Van de oppositie doet alleen de ChristenUnie niet mee. De aanvragers willen onder meer weten wie er verantwoordelijk is.

Medewerkers

Wethouder Horsthuis-Tangelder moet zich onder meer verantwoorden voor uitlatingen over het personeel van de milieustraat, vinden de oppositiepartijen. ‘Is het geoorloofd of op zijn minst betamelijk als de wethouder in de pers zich laatdunkend uitlaat over de medewerkers van de milieustraat?’, vraagt raadslid Ard op de Weegh van Burgerbelangen Overbetuwe zich af. 

Verder willen de partijen weten welke maatregelen nu op korte termijn worden genomen om de situatie te verbeteren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe