Oud-burgemeesters moeten getuigen in kwestie Rijksweg-Zuid

ELST/ ARNHEM - De oud-burgemeesters Toon van Asseldonk en Elisabeth Tuijnman worden volgende maand onder ede verhoord bij de rechtbank in Arnhem over hun rol in de kwestie Rijksweg-Zuid 39/41 in Elst. Daar moet de familie Bakker hun huis aan de Rijksweg 39 uit. 

De verhoren gebeuren op verzoek van de agrariërs Riet de Swart en Frans Vossebelt die een schadeclaim bij de gemeente Overbetuwe willen indienen.

De woning aan de Rijksweg-Zuid 39 is in strijd met het bestemmingsplan en staat te dicht op het boerenbedrijf op nummer 41. De Raad van State, de hoogste rechter van het land, heeft dat vastgesteld.

Voor Frans Vossebelt en Riet de Swart, de agrariërs die op 41 wonen, staat dat al sinds 2001 vast. ,,Maar toch heeft de gemeente er voor gekozen om onze legale situatie op alle mogelijke manieren te bestrijden en de illegale situatie op 39 met alle mogelijke middelen te legaliseren. Daar hebben wij schade van ondervonden, zowel materiële als emotionele schade. Daarom dienen we een schadeclaim in.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe