Volledig scherm
Willem van Schaik was met 105 jaar de oudste man van Overbetuwe. © Paul Rapp

Oudste inwoner van Overbetuwe overleden op 105-jarige leeftijd

HERVELD - In de nacht van vrijdag op zaterdag is Willem van Schaik uit Herveld overleden. Van Schaik werd op 20 december 105 jaar, waarmee hij de oudste inwoner van de gemeente Overbetuwe en de op één na oudste van Gelderland was.

Van Schaik vertelde op zijn verjaardag in december dat hij verbaasd was over zijn leeftijd. ‘Zonder dat ik het in de gaten heb, ben ik 105 geworden. Nooit heb ik gedacht dit te bereiken. Toen ik 80 werd, vond ik dat al oud. En nu ben ik er al een eind overheen.’

Quote

Friesland en Amsterdam. Dat was al ver weg.

Willem van Schaik tijdens zijn 105e verjaardag in december

Zijn leven bestond grotendeels uit werken. Hij heeft in Andelst voor drie generaties van de familie Tap gewerkt. Zijn laatste werkgever, Daan Tap, kwam hem in december in zorgcentrum De Hoge Hof in Herveld nog feliciteren.

Toke

Op het werk leerde hij zijn vrouw Toke kennen. Ze kregen twee zonen, Arie en Willem. Op 65-jarige leeftijd plukte hij nog kersen. Als op de boerderij hulp nodig was, werd een beroep hem gedaan. Ook toen hij 80 was, deed hij dat nog graag.

Van Schaik was een echte Betuwenaar. Nooit weggeweest. Zelfs niet voor vakantie. ‘Dat woord kenden we niet. Friesland en Amsterdam. Dat was al ver weg. We fietsten veel en gingen altijd naar de paardenmarkt in Elst. Zo gezellig was dat’, vertelde hij.

Wie nu de oudste inwoner van Overbetuwe is, kon de gemeente zaterdag niet zeggen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe