Overbetuwe wil het precies weten: hoeveel Oost-Europeanen wonen en werken in de gemeente? En wat is de komende jaren te verwachten?
Volledig scherm
PREMIUM
Overbetuwe wil het precies weten: hoeveel Oost-Europeanen wonen en werken in de gemeente? En wat is de komende jaren te verwachten? © Koen van Weel

Overbetuwe brengt Oost-Europese werknemers én hun woonsituatie in beeld

ELST/ HETEREN/ ZETTEN - Overbetuwe gaat de komende drie maanden nauwkeurig het aantal Oost-Europese arbeidsmigranten in beeld brengen. Mocht hun huisvesting een probleem blijken te zijn, dan kan de gemeente daar de komende jaren op inspelen. 

Quote

We kennen ze al jaren vanuit de fruit- en boomteelt, maar we weten niet precies hoeveel arbeidsmi­gran­ten er zijn

Dimitri Horsthuis, Wethouder Overbetuwe

,,We weten natuurlijk dat er al vele jaren heel wat arbeidsmigranten in de fruit- en boomteelt werken, vaak gedurende enkele maanden per jaar”, zegt wethouder Dimitri Horsthuis. ,,Maar hoeveel het er precies zijn weten we niet. Daarnaast zijn er ook steeds meer buitenlandse werknemers bij de grote logistiekbedrijven.” 

En van die laatste categorie is minder bekend, terwijl zij vaak - in tegenstelling tot de agrarische seizoensarbeiders - permanent in Nederland verblijven. Bovendien strijken steeds meer grote distributiecentra in Overbetuwe neer: vorige week kondigde Albert Heijn nog aan rond de jaarwisseling met duizend mensen aan de slag te gaan voor de thuisshopper op Park 15 bij Oosterhout.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe