Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Overbetuwe buitenspel bij Railterminal: ‘We wisten dat dit zou gaan gebeuren’

ELST/ ARNHEM - De provincie Gelderland gaat de aanleg van de Railterminal Gelderland (RTG) bij het buurtschap Reeth regelen en zet de gemeente Overbetuwe buitenspel.  Raadsleden reageren verontwaardigd, maar belanghebbenden denken dat ze misschien wel voordeel uit de nieuwe situatie kunnen halen. 

Het buitenspel zetten van een gemeente geldt als een extreem middel. De provincie paste dat ook toe om de bouw van windmolens in Angerlo mogelijk te maken.

Daar zorgde het voor verhitte gemoederen. Die zijn er in Overbetuwe vooralsnog niet. 

Provincie en gemeente sloten in 2018 nog een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van de Railterminal, de geplande halte in Valburg langs de Betuweroute.

Overbetuwe deed dat vanuit het besef dat de terminal niet is tegen te houden en meewerken de beste manier is om invloed te behouden. De provincie Gelderland meent nu dat Overbetuwe zich te veel als belangenbehartiger opstelde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe