Huib Akihary praat een zaal vol Elstenaren in De Wieken bij over de geschiedenis van de Molukse gemeenschap. In het publiek op de voorste rij burgemeester Patricia Hoytink-Roubos.
Volledig scherm
PREMIUM
Huib Akihary praat een zaal vol Elstenaren in De Wieken bij over de geschiedenis van de Molukse gemeenschap. In het publiek op de voorste rij burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. © Foto: Bert Beelen

Overbetuwe geeft tóch voor slachtoffers aardbeving en weet nu alles over de Molukken

ELST - Overbetuwe draagt alsnog 13.623 euro bij voor de wederopbouw van tien scholen op de Molukken. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos sloot met die mededeling een druk bezochte informatieavond over de Molukken af, in Sociaal Cultureel Centrum De Wieken in Elst.

Elstenaar Freddy Vink zag de avond als een mooie kans zijn kennis over de Molukken wat aan te scherpen. ,,Ik zie dit maar als een opfriscursus. Mooi dat er ook politici in de zaal zitten. Want een beste beurt hebben die na de aardbeving vorig jaar niet gemaakt.’’

Zij zouden toch beter dan de doorsnee burger moeten weten van de geschiedenis en de band tussen Betuwenaren en Molukkers, meent hij. ,,De politiek had kunnen weten welke emoties het weigeren van financiële hulp op zou roepen.’’

Vink verwijst naar de ophef die ontstond na de weigering van de Overbetuwse gemeenteraad om een bijdrage te leveren aan de noodhulp voor de Molukken, na een zware aardbeving vorig jaar. Burgemeester Hoytink-Roubos suste die rel met de belofte dat het college van burgemeester en wethouders van Overbetuwe alsnog een bijdrage zou leveren.

Ambtelijk en financieel. Gebrek aan kennis over de Molukse gemeenschap in Elst werd door die gemeenschap als mogelijke oorzaak voor de weigering gezien. De lezing van Huib Akihary moest dat gebrek aan kennis wegnemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe