Volledig scherm
Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos spreekt haar steun uit voor de Molukse gemeenschap, met vertegenwoordigers uit die groep achter haar. De Molukse vertegenwoordigers wilden daarmee hun steun voor de verklaring van Hoytink tonen. © dG

Overbetuwe komt toch met steun voor Molukse gemeenschap

ELST - Overbetuwe komt toch met steun voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken. Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos maakte dat gisteren in de gemeenteraad bekend. 

Overbetuwe gaat een aantal hulpacties van de Molukse gemeenschap in Elst ondersteunen.In de organisatie en financieel. Om welk bedrag het gaat is nog niet duidelijk.

De Molukse gemeenschap komt zelf met een aantal concrete hulpprojecten die op de Molukken moeten worden uitgevoerd. Daarbij kan het gaan om bijvoorbeeld herstelwerk aan een school of ziekenhuis. Aan die projecten worden concrete financiële doelen gekoppeld, waar de Molukse gemeenschap zelf activiteiten organiseert die geld op moeten brengen. Overbetuwe past eventuele tekorten bij.

Doel van de projecten is ook het samenbrengen van de Molukse gemeenschap en de andere inwoners van Overbetuwe. Dat moet wederzijds begrip opleveren en bredere kennis over de Molukse geschiedenis onder niet Molukkers.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos las gisteren, meteen bij aanvang van de gemeenteraadsvergadering, een verklaring voor waarin de plannen werden uitgelegd. Die verklaring werd daarna door haar getekend en overgedragen aan vertegenwoordigers van de Molukse gemeenschap. Die stonden bij het voorlezen van de verklaring al achter haar.

,,Om symbolisch onze steun te laten zien”, zegt Agoes Peilouw namens de Molukse inwoners. ,,Dit is een stap in de goede richting, al blijft er wantrouwen heersen. Maar we hebben nu wel warmte en betrokkenheid ervaren. Het is nu aan ons om die projecten concreet in te vullen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Lintje voor Marianne Veens in Herveld
    PREMIUM

    Lintje voor Marianne Veens in Herveld

    HERVELD - Marianne Veens uit Herveld is zondagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze werd op het toneel van Jeugdtheater de Vriendenkring verrast door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos. Die kwam niet alleen naar de kindervoorstelling kijken, maar kwam na afloop het toneel in de gymzaal aan het Dorpsplein op om Veens te onderscheiden. De 67-jarige Herveldse zet zich al tientallen jaren in als vrijwilliger in het dorp. Zo is of was ze betrokken bij de dorpskrant, het dorpshuis, de avondvierdaagse, de jeugdvakantieweek, de plaatselijke toneelvereniging en tal van andere activiteiten.

Betuwe