Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Overbetuwe trekt ten strijde tegen eenzaamheid onder ouderen

ELST - Een agenda gevuld met ontmoetingsactiviteiten voor ouderen in de zomer is een van de eerste acties die de gemeente Overbetuwe onderneemt om de eenzaamheid van senioren in de gemeente te bestrijden. Die agenda moet duidelijk maken wat er voor eenzame ouderen te doen is. 

Welzijnsorganisatie Forte Welzijn krijgt de opdracht de agenda samen te stellen. Het is een onderdeel van de Aanpak Eenzaamheid Overbetuwe die eenzaamheid onder jongeren en ouderen moet tegengaan.

,,Eenzaamheid kan leiden tot fysieke en mentale problemen. Eenzaamheid is een aanjager voor erger. Dat moeten we voorkomen. Daarom moeten er in wijken activiteiten worden georganiseerd waar eenzame mensen bij elkaar komen”, zegt wethouder Rob Engels.

  1. Zorgwoningen voor 88 senioren op ‘boerenerven’ in Driel
    PREMIUM

    Zorgwonin­gen voor 88 senioren op ‘boerener­ven’ in Driel

    DRIEL - Voor 88 ouderen uit Driel worden er zorgwoningen op nagebootste boerenerven gebouwd op een terrein van veertien hectare aan de Patrijsstraat, tegen de Drielsedijk aan. Er komt een grote woon-zorgvoorziening voor jong en oud op de gronden van fietsenspeciaalzaak Wels voor senioren met dementie, lichamelijke problemen en mensen die lichte zorg nodig hebben. Zij krijgen zorg van Stichting Samen Zorgen (SSZ) uit Herveld.

Betuwe