Volledig scherm
PREMIUM
Hornbach. © Daniella van Bergen

Overbetuwe vreest te grote Hornbach in Ressen

RESSEN/ ELST - De nieuwe Hornbach bij de Ovatonde in Ressen wordt te groot. Tenminste, dat vindt Overbetuwe. Ze vreest nadelige effecten voor de detailhandel in de regio en stuurt daarom een verontruste brief naar Nijmegen.

Als het aan Nijmegen ligt, telt de toekomstige Hornbach vlakbij knooppunt Ressen straks maximaal 10.500 vierkante meter bouw- en 5.500 vierkante meter tuinmarkt. Er komt ook nog een drive-in van 5.000 vierkante meter, waar mensen met een auto bij de schappen met artikelen kunnen komen.

Overbetuwe vindt het toekomstige pand te groot en uit daarom schriftelijk haar ongenoegen bij grondeigenaar Nijmegen. De komst van Hornbach is nadelig voor bestaande bouw- en tuincentra, zoals Intratuin Elst, meent ze. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De metropool Arnhem-Nijmegen houdt zijn eigen ‘Central Park’
    PREMIUM

    De metropool Arn­hem-Nijmegen houdt zijn eigen ‘Central Park’

    NIJMEGEN - De regio Arnhem-Nijmegen verandert de komende jaren in een metropool doordat tienduizenden mensen naar die steden trekken, staat in het Woonakkoord Oost-Nederland. Volgens planoloog Huub Ploegmakers is het aan de regio wat dat betekent voor wonen en reizen. Maar de bewoners zullen altijd een toevlucht naar het groen hebben, verwacht hij. ,,Het lijkt me raar als ze op Park Lingezegen gaan bouwen.’’

Betuwe