Volledig scherm
Verkeer op de Valburgseweg in Elst. © Rolf Hensel

Overbetuwe wil toch onderzoek om Valburgseweg veiliger te maken

ELST - De bevoorrading van de Albert Heijn en Action in Elst wordt mogelijk naar de achterzijde van het winkelcomplex verlegd. Daarmee wordt alsnog een poging gedaan de Valburgseweg aan de voorzijde van beide winkels veiliger te maken.

Sinds de Valburgseweg enkele jaren geleden werd heringericht en de Albert Heijn er neerstreek, is de verkeerssituatie een steeds terugkerend onderwerp van discussie.

Wennen
De winkels trekken veel publiek, vrachtwagens moeten er lossen, er is weinig ruimte en de voorrangssituatie is niet voor iedereen duidelijk. Behalve het instellen van een parkeerverbod langs een klein deel van de weg, wilde de gemeente Overbetuwe tot nu toe geen verregaande maatregelen nemen. De verkeerssituatie zou vooral een kwestie van wennen en het naleven van de regels zijn.

Onderzoek
Mede na aandringen van het Wijkplatform Elst-Zuid onderzoekt de gemeente nu toch meer opties. Met name het weghalen van de bevoorradende trucks is voor verkeerswethouder Jan van Baal een serieuze optie. Daarnaast wil de gemeente sowieso een verkeersonderzoek op de Valburgsweg laten uitvoeren. Van Baal: "Om de verkeersstromen beter in kaart te krijgen." De uitkomsten van deze studie verwacht hij komend voorjaar.

Betuwe