Het kamp van de familie Struijk-Kolkgieter in Elst. Volgens Overbetuwe strijd de familie alleen voor de eigen belangen en hoort de actie niet bij de bredere protesten die op een dertigtal plaatsen elders in het land voor de belangen van woonwagenbewoners worden gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kamp van de familie Struijk-Kolkgieter in Elst. Volgens Overbetuwe strijd de familie alleen voor de eigen belangen en hoort de actie niet bij de bredere protesten die op een dertigtal plaatsen elders in het land voor de belangen van woonwagenbewoners worden gehouden. © Erik van 't Hullenaar

Overbetuwe ziet woonwagenkamp niet als onderdeel landelijk protest: ‘Familie strijdt om eigen plek’

ARNHEM/ ELST - Voert de familie Struijk-Klokgieter met de bezetting van het voormalige woonwagenkamp in Elst alleen actie voor de eigen belangen, of vragen ze aandacht voor alle woonwagenbewoners. Die vraag stond vrijdag centraal in de rechtbank in Arnhem.

Het voormalige woonwagenkamp aan de Grote Molenstraat in Elst kreeg vier jaar geleden, na het vertrek van de laatste woonwagen, een groenbestemming. Daarom mogen volgens Overbetuwe ook de wagens van het protestkamp van de familie daar niet staan en legde de gemeente een dwangsom op om hen tot vertrek te dwingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe