De gemeente Overbetuwe werkt achter de schermen aan oplossing voor het probleem Rijksweg-Zuid 39 en 41. De woning van de familie Bakker (links) staat te dicht op de boerderij (rechts) van de agrariërs De Swart/Vossebelt op 41.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Overbetuwe werkt achter de schermen aan oplossing voor het probleem Rijksweg-Zuid 39 en 41. De woning van de familie Bakker (links) staat te dicht op de boerderij (rechts) van de agrariërs De Swart/Vossebelt op 41. © Erik van 't Hullenaar

Overbetuwe zoekt achter de schermen oplossing voor Rijkswegkwestie: ‘Moeilijk om een duurzame oplossing te vinden’

ELST - De gemeente Overbetuwe zoekt een oplossing voor de kwestie Rijksweg-Zuid 39/41 die voor alle drie betrokken partijen acceptabel is. Hoe die oplossing er uit gaat zien is nog onduidelijk. Ook maken alle betrokkenen duidelijk dat je een broedende kip niet moet storen. 

14 reacties

 • Annemarie Ijkelenstam

  2 jaar geleden
  Deze situaties zie je ook in Buren, recreatie mag wel binnen stankcirkel, eigenlijk een zotte uitzondering. Gewoon wonen niet. Maar wat staat er in het bestemmingsplan. En die centimeters tja dat kun je oplossen, misschien panelen aan die kant gebruiken. 
 • Pietje Precies

  2 jaar geleden
  Waarom plaatsen ze niet een nieuwe buitenmuur, 7 cm naar binnen. (als het om 7 cm gaat..?) En breken ze de huidige buitenmuur af.
 • Jan Brouwer

  2 jaar geleden
  Daar dan op RZ 39.
 • PeterM

  2 jaar geleden
  Stankcirkel is slechts van toepassing als het gaat om burgerbewoning. Voorheen beide een agrarische bestemming.
 • Ook

  2 jaar geleden
  Volgens mij moet de gemeente nu niet gaan proberen om alsnog een oplossing te gaan vinden na de 100 maal dat deze kwestie voor een rechter is geweest.De gemeente is co-handhaver en dat is in deze kwestie de enige rol die hij kan waarmaken.Door nu weer te gaan onderhandelen ontstaat een diffuus beeld waaraan de Bakkers natuurlijk weer hoop aan gaan ontlenen terwijl die er gewoon wettelijk niet (meer) is.Duidelijkheid is belangrijker dan vriendelijkheid!

Betuwe