Volledig scherm
Waar haar voorganger Toon van Asseldonk in Randwijk neerstreek, gaat de nieuwe Overbetuwse burgemeester Patricia Hoytink spoedig in Zetten wonen. © DG

Overbetuws burgemeester Hoytink kiest Zetten als woonplaats

ZETTEN - De kersverse Overbetuwse burgemeester Patricia Hoytink gaat in Zetten wonen. Ze gaat zeer binnenkort eerst een woning aan de Woerdsestraat huren, daarna hoopt ze zich definitief door nieuw te bouwen te vestigen in het wijkje Aan de Linge; voorheen Plan Pouwer geheten. 

De 46-jarige Hoytink en haar echtgenoot zijn daarmee behoorlijk rap: normaal krijgen burgemeesters een jaar de tijd om naar hun nieuwe gemeente te verkassen, maar Hoytink komt al twee maanden na installatie vanuit Ruurlo over naar Zetten. Voormalig Dodewaarder Vincent van Neerbos deed er precies twaalf maanden over voordat hij afgelopen kerst als burgemeester van West Maas en Waal in Boven-Leeuwen neerstreek. 

Villa onder hoogspanningslijn

Saillant detail is dat Hoytink een vooroorlogse villa gaat huren, die de gemeente Overbetuwe dezer dagen in het geheim aankoopt. Volgens een woordvoerster gebeurt dat echter allemaal wel volgens de regels. De aankoop vindt plaats onder de noemer ‘woning onder hoogspanning': het pand staat onder de 150-kV-lijn Dodewaard-Nijmegen en mag daardoor opgekocht worden. Op die manier heeft Overbetuwe de afgelopen tijd nog twee particuliere woningen aangekocht; één ervan staat openbaar in de verhuur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe