Overvallers stelen 150 merkzonnebrillen bij opticien Elst en vluchten in ‘lichtkleurige’ Renault Captur

update | videoELST - Bij de ramkraak op Rolf Brillen in Elst hebben de overvallers in de nacht van woensdag op donderdag 150 merkzonnebrillen weggegrist. Ze snelden vervolgens weg in een lichtkleurige Renault Captur. De totale waarde van de buit bedraagt volgens eigenaar Rolf Nieuwenhuis circa 20.000 euro. ,,Heel vervelend allemaal, maar gelukkig is er alleen sprake van materiële schade."

De overvallers hebben volgens hem alleen dure zonnebrillen meegenomen van  merken als Porsche Design, Ray Ban, Tom Ford en Chanel. ,,Ze hebben de rekken van de muur gerukt en de brillen meegenomen.”

Zeven keer de gevel geramd

Daarnaast hadden ze ook tijd om verder in de winkel twee brillen te pakken die op dit moment in de mode zijn. ,,Zogenaamde rappersbrillen. Het is duidelijk dat ze vooraf binnen zijn geweest om zich te oriënteren", aldus Nieuwenhuis. 

De twee overvallers, zo bleek uit camerabeelden, hebben met een auto zeven keer de gevel van de zaak geramd. Vervolgens hebben ze binnen drie minuten hun slag geslagen. 

Quote

Heel vervelend allemaal. Maar gelukkig is er alleen sprake van materiële schade

Rolf Nieuwenhuis , Eigenaar

‘Ik wil niet nog een keer slachtoffer worden’

Rolf Brillen is nu voor de zesde keer overvallen. Vier keer op een vorige locatie in Elst, voor de tweede keer was de winkel aan de Smidssstraat het doelwit. Nieuwenhuis gaat niet bij de pakken neerzitten. ,,Ben ik de persoon niet voor. Ik ben meer van het aanpakken en oplossingen bedenken.”

Eén van de oplossingen is het plaatsen van rolluiken aan de voorzijde. ,,Ik wil niet nog een keer slachtoffer worden van een overval. Een alarmsysteem is blijkbaar niet voldoende."

Volledig scherm
Eigenaar Rolf Nieuwenhuis. © Erik van 't Hullenaar

Betuwe