Paard in nood in Doorwerth ingeslapen na urenlange reddingsoperatie

UpdateDOORWERTH - Brandweerlieden waren donderdagavond bezig met een reddingsoperatie om een paard weer zelfstandig op eigen benen te laten staan in Doorwerth. Het dier had al dagen last van spierbevangenheid, waardoor het paard van de manege aan de W.A. Scholtenlaan niet meer genoeg kracht heeft om zelf te gaan staan. Het paard is donderdagnacht ingeslapen.

Ondanks de hulp was na ruim anderhalf uur het paard nog steeds te zwak om op eigen benen te staan. Samen met een dierenarts boden de aanwezige brandweerlieden van de Heterense brandweer donderdagavond al uren hulp. 

Volgens de eigenaresse van de manege moest het dier met ondersteuning uiteindelijk weer gaan staan. De bedoeling was dat het paard daar geen letsel aan over zou houden. De dierenarts bood ondersteuning met eventuele medicijnen. 

De reddingsoperatie was tegen 23.00 uur nog bezig. Het paard was echter niet meer te redden en is vannacht, na twaalven, ingeslapen. 

Brandweerlieden waren donderdag bezig het paard te redden.
Volledig scherm
Brandweerlieden waren donderdag bezig het paard te redden. © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
De reddingsoperatie
Volledig scherm
De reddingsoperatie © Jean-Marc Regelink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe