Hans Uijting voelt zich opnieuw slachtoffer door het laten staan van filmbeelden van de koster die hem in de jaren zestig misbruikte.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Uijting voelt zich opnieuw slachtoffer door het laten staan van filmbeelden van de koster die hem in de jaren zestig misbruikte. © Jan Ruland van den Brink

Pedoseksuele koster duikt op in video, Hans voelt zich opnieuw misbruikt: ‘Klap in m'n gezicht’

DRIEL/SILVOLDE - Moet je een filmpje over Driel in de jaren zestig, waarop een door de kerk veroordeelde pedoseksueel is te zien, van de website verwijderen als een slachtoffer daarom vraagt? Nee, zeggen ze bij de Historische Kring Driel. ,,Dat voelt als een klap in mijn gezicht. Alsof je nóg een keer misbruikt wordt", zegt slachtoffer Hans Uijting.

Zelf zette hij de tv ook aan. Om bij Omroep Gelderland naar de serie Ons Dorp te kijken. Deze keer met beelden uit Driel in 1967. Het werd voor Hans Uijting niet het nostalgische weerzien, waarvoor hij de tv aanzette. ,,Die goede oude tijd dat er in Driel nog onverharde wegen lagen en iedereen elkaar kende", verklaart Uijting zijn belangstelling. 

Het filmpje, namens de Historische Kring Driel van commentaar voorzien door Thea van Rijsewijk, is net begonnen als de haren van Uijting recht overeind gaan staan. De koster van de Katholieke kerk komt in beeld en wordt door Van Rijsewijk ook benoemd. Net als ze andere 'beroemdheden’uit het Driel van 1967 aan de kijker voorstelt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe