Volledig scherm
PREMIUM
De grasmat van RKSV Driel is klaar voor de oefenwedstrijd Vitesse-Sivasspor. © Erik van 't Hullenaar

Perfecte grasmat maakt RKSV Driel gewilde oefenlocatie voor profs van Vitesse

DRIEL - Vlak als een biljartlaken. Geen kale plekken of een kuiltje te bespeuren. Het hoofdveld van RKSV Driel ligt er tiptop bij. Met dat wapen weet de amateurclub vrijwel elk jaar een profclub in voorbereiding op het seizoen voor een oefenwedstrijd te strikken. Vaak is Driel zelf tegenstander, maar woensdagavond speelt Vitesse er tegen het Turkse Sivasspor.

,,Een goede grasmat is cruciaal om een profteam hier te krijgen’’, zegt Ronald Linsen, die contacten met wedstrijdmakelaars onderhoudt en zo betaald voetbalclubs naar Driel weet te halen.

,,Veel amateurclubs hebben geen natuurgras meer en op kunstgras willen profclubs niet spelen. De commissie waarin ik zit, heeft de wens van de leden om op ons hoofdveld kunstgras aan te leggen, tegen weten te houden. Anders was het over geweest met gerenommeerde teams hier.’’

Daar heeft Driel er al veel van gehad. De amateurs speelden in 1993 zelf tegen Ajax, in 2009 tegen PSV en in 2016 tegen Feyenoord. Vitesse was al vaak tegenstander en ook AZ speelde in de voorbereiding tegen Driel.

Vitesse kiest het veld verder vaak voor een oefenwedstrijd tegen een buitenlandse opponent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe