Volledig scherm
© VidiPhoto

Pioenrozen helpen Nederlands grootste pruimenteler de zomer door

SLIJK-EWIJK – Bij pruimenteler Frederik Bunt in het Betuwse Slijk-Ewijk worden deze week volop pioenrozen geoogst door zijn Poolse medewerkers. Het snijden van de stelen begint onder de plastic kap en gaat daarna verder op de percelen bij zijn pruimenbomen. 

De met vijftig hectare grootste pruimenteler van ons land, zit ook in de bloemen om tussen de bedrijven door buiten het pruimenseizoen over voldoende cash flow te kunnen beschikken, maar ook om zijn werknemers aan het werk te houden.

’s Morgens worden eerst pioenen geoogst, daarna worden de pruimen ‘gedund’. De helft van de wereldproductie aan pioenrozen wordt in Nederland gekweekt.

Een deel daarvan gaat in koelcellen en gaat pas in oktober weg als exportproduct naar de VS waar het hele jaar door vraag is naar deze snijbloem. 

De prijzen zijn goed op dit moment, maar zullen volgende week naar verwachting door de naderende Moederdag in Frankrijk (zondag 26 mei) nog stijgen. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe