Bij de overdracht van verdovende middelen op bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland in Heteren werden bigshoppers met crystal meth in beslag genomen.
Volledig scherm
Bij de overdracht van verdovende middelen op bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland in Heteren werden bigshoppers met crystal meth in beslag genomen. © Politie

Politie onderschept twee miljoen euro aan drugs bij deal langs snelweg in Heteren

HETEREN/ OVERLOON - Bij de overdracht van 24 kilo crystal meth en 10 liter amfetamine-olie heeft de politie woensdag op bedrijventerrein Poort van Midden-Gelderland in Heteren drie mannen uit Polen en Rotterdam opgepakt. 

Op dezelfde dag is in een vakantiewoning in Overloon een kilo cocaïne, een cocaïnepers en nog eens ruim 100 liter aan amfetamine-olie  gevonden. De criminele handelswaarde van de crystal meth is volgens de politie ongeveer twee miljoen euro.

Verschillende spullen overgedragen

De politie kwam de handel op het spoor toen ze een op de A50 een auto zagen die al vaker was gezien bij verdachte situaties. De auto parkeerde vervolgens op het bedrijventerrein in Heteren naast een Poolse trekker met oplegger. 

Even later voegde zich daar een Duitse bestelbus bij en werden er vanuit de bestelbus verschillende spullen aan de vrachtwagenchauffeur overgedragen.

Verborgen ruimtes gevonden

Politie treft amfetamine-olie in een bestelbus en in een vakantiewoning in Overloon.
Volledig scherm
Politie treft amfetamine-olie in een bestelbus en in een vakantiewoning in Overloon. © Politie

Bij nader onderzoek bleek dat te gaan om de verdovende middelen en de amfetamine-olie. Hierop zijn de drie mannen, twee Polen (41 en 28 jaar oud) en een 31-jarige Rotterdammer, opgepakt. Hun voertuigen zijn in beslag genomen. 

Zowel in de bestelbus als de personenauto zijn verborgen ruimtes gevonden waar verdovende middelen of grote sommen geld in vervoerd zouden kunnen worden. De ruimtes waren nu leeg.

Uit het onderzoek dat volgde kwam de vakantiewoning in Overloon in beeld. Twee van de verdachten zouden daar regelmatig komen. Daar werd nog meer amfetamine-olie en ook cocaïne gevonden.

Update: De politie meldde eerder op de dag dat de straatwaarde van de spullen ongeveer 150.000 euro bedroeg. Later is dat bedrag aangepast naar 2.000.000 euro.

Betuwe