Volledig scherm
De gestolen kluis. © Politie

Politie plukt drietal van de A50 dat rondrijdt met gestolen kluis vol spullen

HETEREN - Drie mannen uit Litouwen zijn dinsdagavond opgepakt op de A50 ter hoogte van Heteren. Het drietal wordt verdacht van heling of diefstal van een kluis vol sieraden, munten en papieren. 

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie kwamen de kluis tegen tijdens een controle van een huurauto met Nederlands kenteken.

Achterin die wagen zagen zij onder een deken een kluis, rugzak en een gereedschapskoffer liggen. De agenten hadden het vermoeden dat deze kluis gestolen was. De drie Litouwers van 29, 32 en 36 jaar oud ontkenden dat de spullen achterin de auto van hen waren. 

Breekijzers

In de rugzak vond de politie niet veel later allerlei inbrekerswerktuigen. Zo vonden ze onder meer breekijzers, handschoenen, zaklampen en een slijptol. De sieraden, munten en papieren doken op nadat een specialistisch bedrijf de kluis had geopend. Uit de politiesystemen kwam naar voren dat de kluis op 9 maart in een dorp in Friesland was weggenomen bij een inbraak. De eigenaren krijgen hun spullen weer terug. 

De 32-jarige Litouwer werd al gezocht bij de politie. Hij moest nog DNA afstaan in verband met een eerdere veroordeling. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe