Volledig scherm
De vrachtwagen met drugsvaten in Elst. © Roland Heitink

Politie stuit op lab in Haaren bij onderzoek naar drugsafval in Elst

ELST - De vrachtwagen met 25 vaten aan vermoedelijk drugsafval die agenten woensdagavond vonden in Elst, heeft de politie donderdagmiddag naar een lab in het Brabantse Haaren geleid. Het drugslaboratorium in die plaats wordt vrijdag ontruimd, zo meldt de politie. 

Het middelgrote lab werd gevonden op landgoed Haarendael aan de Raamse Akkers. 

Volgens de politie was er niemand meer aanwezig in het pand. Hoe de politie op het lab in Haaren is gestuit, kon een politiewoordvoerder donderdagavond niet melden. ,,Het onderzoek loopt nog.’’ 

Drie vondsten

De vrachtwagen met drugsafval in de Reijersstraat in Elst was woensdagavond een van de drie drugsvondsten in de regio binnen 24 uur. Dinsdagavond werd in de wijk Weezenhof en rondom de Haterste en Overasseltse Vennen drugsafval geloosd. 

Daardoor moest woensdagmorgen een 9 kilometer lang spoor worden schoongemaakt dat bestond uit mierenzuur. Deze stof wordt gebruikt tijdens de productie van drugs. Ook aan het Korenpad in Nijmegen achter de Pompekliniek op een bedrijventerrein werden 41 vaten met grondstoffen voor de productie van drugs gevonden. Die werden woensdagavond gevonden.

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe