De politie aan de Randwijkse Rijndijk bij Heteren.
Volledig scherm
De politie aan de Randwijkse Rijndijk bij Heteren. © DG

Politie valt illegale hondenfokkerij binnen in Heteren

UPDATEHETEREN - De politie heeft donderdagmiddag een inval gedaan bij een illegale hondenfokkerij aan de Randwijkse Rijndijk. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

De dierenpolitie, LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en agenten van het basisteam uit Elst voerden de inval met veel machtsvertoon uit. Daarbij droegen de agenten kogelvrije vesten.

Dat laatste had weer te maken met de inval op dezelfde boerderij, vorige week. Toen deed de politie een inval na een tip over illegale wapens, maar die werden toen niet aangetroffen. De hondenfokkerij werd toen al wel gevonden.

,,Daarom zijn we nu terug. Kogelwerende vesten dragen we sowieso bij dit soort invallen, maar juist vanwege de melding over wapens van vorige week zijn we vandaag extra alert’’, aldus de teamleider ter plaatse.

Verwaarloosd

Die laat ook weten dat er een grote hoeveelheid verwaarloosde honden is aangetroffen. ,,Naar wij aannemen zijn de dieren hier om mee te fokken, maar dat is op deze locatie illegaal.’’

De politie kon nog niet aangeven wat er met de honden gaat gebeuren. Die worden waarschijnlijk weggehaald, maar dat is nog niet zeker. Net als wanneer dat zou gebeuren.

Er zijn aan de Randwijkse Rijndijk geen verdachte personen aangetroffen en dus ook geen aanhoudingen verricht. De politie wil in verband met het onderzoek nog niet zeggen of er verdachten in beeld zijn.

Bij de inval werd samengewerkt met Radius, een instantie die zich bezighoud met dierenwelzijn en toezicht daar op. Radius besluit ook over het al dan niet in beslag nemen van de honden. 

De politie was vorige week ook bij de woonboerderij, toen werd gezocht naar wapens

Een arrestatieteam van de politie viel vorige week ook al binnen bij de woonboerderij aan de Randwijkse Rijndijk tussen Heteren en Randwijk. De agenten zochten toen naar vuurwapens maar vonden die niet.
Volledig scherm
Een arrestatieteam van de politie viel vorige week ook al binnen bij de woonboerderij aan de Randwijkse Rijndijk tussen Heteren en Randwijk. De agenten zochten toen naar vuurwapens maar vonden die niet. © Persbureau Heitink

Betuwe